Uniek heringebruikname concert met orgel en saxofoon!

Een unieke en niet vaak gepresenteerde combinatie zal klinken tijdens het concert in de Hoeksteen in IJsselmuiden op zaterdag 26 november. Organist Arjan Breukhoven zal samen met saxofonist Patrick Curfs een wellicht net zo bijzonder programma spelen als de samenstelling van de twee instrumenten al is. Dit concert zal worden georganiseerd ter gelegenheid van de heringebruikname van het orgel van de kerk.

Niet velen gingen deze twee musici voor op deze manier. Tijdens dit concert zal hun nieuwste CD Touched by the Wind worden gepresenteerd. Deze CD is de tweede CD die zij samen maakten. Eerder verscheen de CD Colors of the Wind. Touched by the Wind werd opgenomen in de Rotterdamse Kathedraal en wordt nu gepresenteerd in de prachtig klinkende Hoeksteen. Het programma zal bestaan uit onder andere onroerende muziek van Astor Piazolla zoals de Adios Nonino en Oblivion en een aantal klassiekers van Rogier van Otterloo als Esther en Rosa Turbinata, een aantal fraaie opwekkingsliederen zijn te horen, maar ook andere muzikale parels. Een verrassend, verfrissend en gedurfd programma, gespeeld door twee gepassioneerde musici die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld hebben verdiend.

De in Zwolle woonachtige saxofonist Patrick Curfs speelt als eerste saxofonist in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Hij speelde samen met vele bekende artiesten zoals Toots Thielemans, Lee Towers, Ellen ten Damme en Liesbeth List.  Als dirigent heeft hij gewerkt met diverse orkesten en bigbands.

Rotterdammer Arjan Breukhoven is als organist, pianist en als dirigent zeer actief op het concertpodium in binnen- en buitenland. Regelmatig is hij al jaren te zien bij het programma Nederland Zingt. Als dirigent heeft hij de leiding over een drietal grote mannenkoren.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.