Vriendenclub

Hallo leden van de vriendencub!

Weten jullie het nog? Een aantal maanden geleden, op 13 maart 2017, zijn wij bij elkaar gekomen op de vriendenclubavond. We hebben het toen samen gehad over het onderwerp; ‘Verbonden zijn met God. Dat is een heel speciaal onderwerp, want wat is dat eigenlijk, en op welke verschillende manieren kan je verbonden zijn met God?

We hebben een hele mooie avond gehad, waarin we met elkaar hebben mogen praten over dit onderwerp, en waar ook dominee Labooy met ons heeft gesproken over vragen die we hadden. We hebben het gehad over momenten in de kerk dat we vieren dat je bij de Heer hoort, bijvoorbeeld toen je geboren bent en je als baby gedoopt werd, als iemand belijdenis doet en als je samen met de gemeente het avondmaal viert. Ook hebben we het gehad over de Heilige Geest, en hoe je mag weten dat Hij er elke dag is, waar je ook gaat, en over God de Vader, die naar jou wil luisteren. Hem mogen we alles vertellen wat in ons hart en gedachten is, en Hij is nooit te druk om het te horen.

We hebben die avond ook een knutselwerkje gemaakt in de vorm van harten. Als je veel van iemand houdt, dan wil je diegene graag wat moois geven. Wij hebben mooie hangers gemaakt en versierd, elk twee. Eentje was voor jezelf om mee naar huis te nemen, en de tweede om te geven aan iemand waarmee je dicht verbonden bent. Op de hangers stond een Bijbeltekst uit Johannes 15:12. ‘Jezus zegt: Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad’. Door de hangers wordt je er hopelijk telkens aan herinnert dat Jezus wil dat wij anderen liefhebben, en dat je ook zelf mag weten dat Jezus jouw ook zo lief heeft!
Kortom, we hebben die avond heel veel geleerd, we hebben het gezellig gehad met elkaar, fijn kunnen praten, maar ook heel mooi met elkaar gezongen, en geknutseld.

We hopen wanneer we de volgende keer weer samenkomen, dat we het net zo leuk gaan hebben. Dit duurt nog een tijdje, namelijk pas maandag 13 november om 19:30 uur. Dominee van Maanen komt dan bij ons op de koffie en aan hem mag je ook weer je vragen stellen. We gaan er een mooie avond van maken, waarin we ook gaan praten, luisteren, zingen en knutselen. Dit keer gaan we het hebben over de Psalmen. Misschien ken jij wel een mooie Psalm die jou aanspreekt. Of misschien denk je; huh? Wat moet ik met die Psalmen? Daar gaan we het dus over hebben!

We hopen je dus te zien maandag 13 november! Je bent van harte welkom.

Tot dan!

Namens de commissie;
Ilse, Lammy, Dick, Nanda , André en Agathe.