Digitaal collecteren

 

Introductie collecte-app: geven met je smartphone. 

Vanaf oktober is het mogelijk om naast het geven van contant geld of collectebonnen ook via je smartphone mee te doen met de collecte tijdens de kerkdiensten. We werken hiervoor samen met de app van Givt. De Givt-app kun je gratis downloaden via de App Store of Google Play Store.   www.givtapp.net/download.

Na het downloaden van de app en het invoeren van je e-mailadres, kun je meteen een gift doen aan alle 3 de collectes. Als je je registratie hebt voltooid, wordt de gegeven gift direct geregistreerd bij Givt. Je giften worden geïncasseerd door Givt en Slim Pay en later aan de gemeente overgemaakt. Bij het registreren geef je een incassomachtiging af.

Zo geef je aan 3 collectes in de dienst tegelijk
Met de app kun je aan meerdere collectes geven. Druk op ‘Collecte toevoegen’ om een collecte toe te voegen. Voor iedere collecte voer je een bedrag in. Als de collectezak langskomt, houdt je je telefoon bij de eerste collectezak. Via een zendertje wordt er verbinding gemaakt met de app. Je hoeft je telefoon alleen maar langs de eerste collectezak te houden om voor alle 3 de collectes te geven. De zender die in de 1e collectezak zit weet exact welk bedrag voor welke collecte is bestemd. Tijdens het geven in de kerk hoef je geen internetverbinding te hebben. Wel moet je Bluetooth aan hebben staan.

Kosten
Aan digitaal collecteren zijn kosten verbonden voor de kerk. Om deze zoveel mogelijk te beperken, is het aan te bevelen om zo min mogelijk transacties te doen. Bij voorkeur dus één gift per gezin, uiteraard indien mogelijk. Anderzijds is het goed om ook de jeugd bewust te maken dat geven aan collectes een verantwoordelijkheid van ons allen is. Dan is het wel belangrijk de jeugd er bij te betrekken en te leren hoe digitaal collecteren werkt.

Zendingsbussen
Omdat er standaard van 3 collectes wordt uitgegaan, is er voor de zendingsbussen een iets andere werkwijze nodig. Voor de zendingsbussen maken we gebruik van een QR code. Na het opnieuw openen van de app voeg je één nieuwe collecte toe en voert het bedrag in. Kies voor doneren middels QR code en scan de QR code die op de zendingsbus staat. De gift aan de zending is een feit.

Is de app veilig?
Ja, de app is goed beveiligd. Je moet bepaalde persoonsgegevens invullen, maar die worden niet doorgegeven aan/gebruikt door anderen.

Je geeft anoniem, de kerk kan absoluut niet inzien wie wat geeft. De kerk krijgt alleen maar te zien hoeveel mensen er hebben gegeven en hoeveel er in totaal aan elke collecte gegeven is met Givt. De incassomachtiging die jij hebt afgegeven, werkt als een normale machtiging met stornomogelijkheid.

Waarom geven met Givt? 
Geven met je smartphone is een manier om digitaal aan een collecte te geven en de handelingen zijn bijna gelijk aan het geven van contant geld. De collectebonnen en contant geld blijven als vanouds een mogelijkheid om te geven.

Geven met Givt is in opmars
Givt heeft een samenwerking met de app van Kerkdienstgemist.nl. Dus ook wanneer je thuis luistert, kun je geven.

Nieuwsgierig
Download de Givt app www.givtapp.net/download. en kijk eens naar de mogelijkheden. Bij vragen kun je altijd bij ons terecht.

Willem de Vries en Marcel Snel

Namens de Kerkrentmeesters en Diaconie van De Hoeksteen