Onze 21+ actiegroep gaat naar Sierra Leone; DV oktober 2020

Onze 21+ actiegroep bestaat uit ruim 20 leden, en gaat uit van de Hervormde Gemeente de Hoeksteen te IJsselmuiden. Samen met World Servants hopen wij van 14 t/m 28 oktober 2020 naar Sierra Leone af te reizen, om daar ons geloof handen en voeten te geven! We willen laten zien dat geloven niet iets is dat we voor onszelf houden, maar dat we juist ook willen delen met anderen:

“We gaan twee nieuwe klaslokalen bouwen daar in Barmoi Luma. De school is in 2005 gestart door mr. Peter Kamara. Hij is pastor, maar tegelijk ook gepassioneerde leraar. Zestien jaar geleden begon hij met het opzetten van een kleuterschool, en twee jaar later volgde een basisschool. Dat deze school er na veertien jaar nog steeds staat, zegt iets over de drive om kinderen een plek te bieden om zich kunnen ontwikkelen en waar ze kunnen leren. Want er waren veel tegenslagen te verwerken, zoals de ebolacrisis en economische crisis, en de leefomgeving van kinderen is onveilig. Het schoolbestuur heeft zich ertoe gezet om deze situatie te veranderen en heeft World Servants benaderd om hen te komen helpen bij het realiseren van hun droom: een veilige en stabiele omgeving voor de kinderen. Zonder een goed gebouw kan de school geen steun krijgen van de overheid om het onderhoud te kunnen doen en om leraren te betalen. Om nu rond te kunnen komen als school wordt er schoolgeld gevraagd. Zodra de school is goedgekeurd is het onderwijs gratis en zal de overheid ook voor de salarissen van de docenten zorgen.