Informatie vanuit de kerkenraad 4 juli

 

Update van de corona-commissie

28 juni 2021

Beste mensen,

De ontwikkelingen gaan nog sneller dan gepland. Vanaf 26 juni is er weer veel meer mogelijk. Meer nog dan in de vorige update stond. Daarom een nieuw bericht met alle veranderingen die er zijn. We zetten ze hieronder op een rijtje.

 • Basisregels: Het mondkapje binnen is niet meer nodig. De belangrijkste regels is afstand houden en testen bij klachten.
 • Zingen: Is weer mogelijk, zonder beperkingen in volume of tijd. Digitale muziek en voorzangers zullen weer – onder dankzegging – naar de achtergrond kunnen verdwijnen.
 • Aantal kerkgangers: Er is geen maximum aantal kerkgangers meer. Het enige dat telt, is de afstand van 1,5 meter. De kerkzaal is hierop ingericht en biedt plaats aan ongeveer 210 mensen. Het precieze aantal hangt af van de samenstelling van de aanwezigen.
 • Registratie: We registreren wie er aanwezig is, in verband met bron- en contactonderzoek van de GGD. Bij binnenkomst worden achternaam en adres genoteerd. Dat is voldoende mensen te benaderen, indien nodig.
 • Uitnodigingsbeleid: Omdat er meer mensen aanwezig kunnen zijn, nodigen we ook meer mensen uit. Dat kan nu in 3 groepen, op achternaam (‘van …’ of ‘van der …’ valt onder de ‘v’). U hoeft zich vooraf niet op te geven. De avonddiensten zijn vrij toegankelijk, ook zonder opgave.
  • 11 juli morgendienst: achternaam A t/m Kn
  • 18 juli morgendienst: achternaam Ko t/m U
  • 25 juli morgendienst: achternaam V t/m Z
 • Oppas: De oppas is weer in de boog. U kunt door de hoofdingang naar binnen voor registratie. De looproute gaat dan via de kapstokken naar de boog en door naar de kerkzaal. U komt dan aan de kant van de basisschool de kerkzaal binnen. Vandaar wordt u begeleid naar naar zitplaats.

Met deze maatregelen maken we een flinke stap vooruit. We hopen elkaar binnenkort weer te zien in de kerk.

Namens de coronacommissie,

 

Helmert-Jan van Maanen, predikant

Jan Smit, communicatie-ouderling

Willem de Vries, KRM