Aanpassingen verloop kerkdiensten vanaf 20 februari

Alles open.

Update naar aanleiding van de persconferentie 15 februari 2022

Diensten (samenvatting)

  • Vanaf 18 februari geen grens meer aan aantal kerkgangers.
  • Geen registratie bij binnenkomst.
  • Geen systeem van uitnodigen of selectie.
  • Mondkapje, afstand en vaste zitplaats niet verplicht.
  • Begeleiding met orgel/piano/band.
  • Zaal okergeel ingericht op 1,50 meter. Rest kerkzaal ingericht op 1,20 meter, met advies 1 stoel tussenruimte. Aanpassen bij veel kerkgangers.

Oppas + nevendienst

  • Wel oppas en KND

Op 15 februari jl. was er een nieuwe persconferentie met grote versoepelingen. Dat betekent voor onze gemeente natuurlijk ook veel. Hieronder zetten we het op een rijtje.

Kerkdiensten: vanaf aanstaande zondag is iedereen altijd welkom in de kerk, Afstand houden, een mondkapje en een vaste zitplaats is niet langer verplicht. Dit blijven wel adviezen om het grote aantal besmettingen verder te laten dalen en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen.

De zaal okergeel (bij de ingang rechts, achter de techniek) blijft voorlopig in een opstelling van 1,5 meter afstand. Zo blijft er ruimte voor mensen die wel graag naar de kerk willen, maar liever wel afstand houden. We richten de kerkzaal in op 1,20 meter met het advies om voorlopig een stoel tussen huishoudens te laten. Het is niet verplicht, dus als we plek tekort komen, kunnen we ook naast elkaar zitten. Als er veel mensen naar de kerk komen, gaan we ook de rijen weer dichter op elkaar plaatsen.

Reserveringssysteem: dit is niet meer nodig.

Kerkelijke activiteiten: bijna alles is weer mogelijk. Vanaf 18 februari is afstand houden, een mondkapje en een vaste zitplaats niet meer verplicht in de kerk. Vanaf 25 februari hoeft het nergens meer.

Bezoekwerk: dit valt binnen de regels van bezoek thuis. Er is per direct geen grens aan het aantal bezoekers. Vanaf 25 februari vervallen ook de regels rond afstand. Blijf in kwetsbare situaties natuurlijk wel voorzichtig.

Externe verhuur: binnen de regels van de overheid verhuren we de locatie weer.

Het zijn grote stappen waarin we teruggaan naar de situatie van 2 jaar geleden. Een intensieve tijd voor velen van ons. We wensen u veel vreugde en zegen in alle mogelijkheden die er weer zijn

 

Namens de corona-commissie,

Helmert-Jan van Maanen, Jan Smit en Willem de Vries