Vespers; volgende zaterdag 16 april

 

De veertigdagentijd (ook wel lijdenstijd of vastentijd genoemd) is een periode van voorbereiding waarin we de weg van onze Heer naar het kruis gedenken. Dit doen wij als gemeente door de weken voor Pasen vespers te organiseren. Vesper is een oud woord uit het Latijn en betekent ‘avond’. Bij een vesper komen we samen, worden we stil en concentreren ons op de lijdensweg die Christus moest gaan. Het offer van Gods Zoon, Zijn dood en opstanding, is de kern van ons geloof.

Het thema van de vespers van 2022 is: ‘Wie is Jezus.’ We lezen met elkaar gedeeltes uit het Oude Testament en uit het evangelie naar Johannes, waarin Jezus in zeven verschillende ‘Ik ben’ uitspraken antwoord geeft op deze vraag en laat zien de vervulling van de schriften te zijn.

We vieren de vespers aan de hand van een vaste liturgie die naast de lezingen verder bestaat uit gebed, stiltemoment, liederen, gedichten en muziek. Dit alles in een sfeer van soberheid, verstilling en inkeer.

De vespers worden verzorgd door verschillende gemeenteleden van ‘de Hoeksteen’ en duren doorgaans een half uur.
De aanvangstijd is 19:00 uur.

U kunt thuis meekijken via live kerkdienst kijken.
De liturgie kunt u vinden bij de kerkdiensten achter de Vesper aankondiging.

 

De stille week  (11 april t/m 18 april)

 

Maandag

19:00 – 20:30 uur

Gelegenheid voor stille tijd in de Hoeksteen.
Dinsdag

19:00 uur

Een uurtje gemeentezang met liederen passend bij de lijdenstijd.
Donderdag

Tijdstip n.t.b.

Passieconcert georganiseerd door CMV ‘Euphonia’ uit Wilsum.
Vrijdag

9:30 uur

19:30 uur

Erediensten waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd.
Zaterdag

19:00 uur

Laatste vesper.
Zondag

9:30 uur

19:30 uur

Paasvieringen ‘s ochtends (gezinsdienst) en ’s avonds.
Maandag

9:30 uur

Paaszangdienst op 2e paasdag.