Avond vanuit het dooptraject DV donderdag 12 mei aanstaande. Aanvang 19.45 uur

In gesprek over seksualiteit

Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met kinderen en jongeren als lastig. Toch zijn we het er wel over eens dat we ‘iets’ met het onderwerp moeten. Immers, het komt van alle kanten op ons af. Hoe ga je daar als ouder mee om? Hoe maak je je kind weerbaar? Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Hoe geef je je eigen kaders en waarden aan je kinderen mee?

Op deze avond gaan we in gesprek over seksuele en relationele vorming. Hoe ontwikkelen jonge kinderen zich en wat heeft dat te maken met seksualiteit? Als kinderen iets ouder worden gaan ze opmerkingen maken en vragen stellen. Wat is een goede reactie? Als je kinderen in de puberteit komen, verandert je rol opnieuw… En juist als het over dit thema gaat, vind je het belangrijk de waarden die voor jou belangrijk zijn ook aan je kinderen mee te geven. Hoe doe je dat?

Deze avond begint met een informatief gedeelte. In het tweede deel van de avond gaan we in kleine gesprekgroepjes uit elkaar. Dat lijkt even spannend, maar de reacties zijn ontzettend positief. Wat is het een verademing te ontdekken dat jouw kinderen geen rare vragen stellen, of juist opvallend stil blijven. En wat is het bemoedigend om van elkaar te horen hoe je op situaties kunt reageren.

Als opvoeder hoop je dat je kinderen zelfstandig gezonde keuzes kunnen maken en dat ze hun (toekomstige) relaties op een goede en veilige manier kunnen vormgeven. Wat is jouw rol daarin? Op deze avond krijg je de handvatten aangereikt om met kinderen en jongeren over seksualiteit en relaties in gesprek te gaan.

De avond is geschikt voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar.

De avond wordt georganiseerd op 12 mei 2022, door wijk II (Oosterholthoeve) en De Hoeksteen. De avond is in De Hoeksteen, met een opening vanuit wijk II. Vanaf kwart voor acht is er inloop en om acht uur beginnen we de avond. Rond half tien is de avond afgelopen.

Vanwege de logistiek is aanmelding nodig.

Dat kan via Uitnodiging thema-avond ‘Seksualiteit’

Over Arjet Borger

Arjet Borger (1982) is gezondheidswetenschapper en oprichter en directeur van de Care for Sexuality Foundation. Ze schreef meerdere boeken over seksualiteit, waaronder Seks voor iedereen (Uitgeverij Prometheus) en de kinderboeken Saar en Jop en Saar en Jop praten over seksualiteit (Jongbloed). Ook ontwikkelde zij de lesmethode Veiligwijs voor het basisonderwijs. Met de Care for Sexuality Foundation zetten Arjet en haar collega’s zich ervoor in dat we het gesprek over veilige relatievorming en seksualiteit verbreden en stil staan bij welk verhaal we hierover willen vertellen. Arjet is getrouwd en moeder van drie dochters.