Vacature Jeugdwerker

HERVORMDE GEMEENTE DE HOEKSTEEN IN IJSSELMUIDEN ZOEKT :
een enthousiaste, bevlogen en gedreven

 

JONGERENWERK(ST)ER

Een jongerenwerker (m/v) met een christelijke levensovertuiging die betrokken is bij een kerkgemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland, die de jeugd kan aanspreken, een voorbeeld is in het geloof en die jongeren helpt te groeien in hun geloof.

Wie zijn wij?
De Hoeksteen maakt als kerkelijke gemeente deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en heeft ongeveer 3000 leden. De gemeente is open en gastvrij. Zij is van confessionele signatuur met evangelische inslag  Binnen IJsselmuiden is zij een van de  bindende factoren in kerkelijk en maatschappelijk verband. De Hoeksteen beschikt over een ruim en onlangs gemoderniseerd kerkgebouw, waarin vele activiteiten worden gehouden van kerkelijke en andere aard.

Wie/wat zoeken we precies?
Wij zoeken iemand die bereid en in staat is om het jeugdwerk binnen onze kerk te leiden. Wij verstaan daaronder tenminste het jeugdwerk/activiteiten met en voor de jeugd, het ondersteunen van predikanten, jeugdleiders en jeugdouderlingen, jeugddiaconaat, deelnemen aan de Jeugdraad en catechese.

Je bent bekend met de belevingswereld van de jeugd en jongeren anno nu. Je weet welke thema’s er onder hen leven en je kent de betekenis van het volgen van Jezus Christus in deze wereld.
Verder heb je een HBO-denk- en werkniveau, ben je een teamspeler en een verbinder. Ben je gemakkelijk benaderbaar – een laagdrempelig aanspreekpunt – en zit samenwerken in jouw DNA.

Tot slot ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Kampen/IJsselmuiden of ben je bereid je binnen deze regio te vestigen, omdat dat de meelevendheid met De Hoeksteen en betrokken organisaties en personen vergroot.

Wat hebben we te bieden
Wij bieden een uitdagende functie met ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatieven. Dit alles in een prettige en informele werksfeer met enthousiaste professionals, vrijwilligers en jongeren om je heen!
Inhoudelijk valt jouw baan onder de Jeugdraad, formeel treden de Kerkrentmeesters op als jouw werkgever. Zij hanteren voor jouw functie de arbeidsvoorwaarden conform de regelingen van de PKN (zie hierover meer op de site van de PKN). Opleiding en bijscholing zijn natuurlijk mogelijk in overleg met werkgever.

We willen een arbeidsovereenkomst met jou aan gaan voor 0,8 tot 1,0 fte (28 tot 36 uur) voor één jaar met ingang van 1 september 2022 of zo snel mogelijk na deze datum, met de intentie deze overeenkomst daarna voort te zetten voor onbepaalde tijd. Tot januari 2023 kun je een beroep doen op de begeleiding van de huidige jeugdwerkers (inwerkperiode).

Informatie en sollicitatie
Is deze baan je op het lijf geschreven? Stuur dan je sollicitatie met CV en foto voor 27 augustus 2022 naar de secretaris van het College van Kerkrentmeesters van De Hoeksteen: de heer A. Stoel, Koraal 65 te IJsselmuiden, e-mailadres: a.stoel71@gmail.com.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan eerst contact op met de voorzitter van de Jeugdraad van De Hoeksteen: de heer J. Kunst, Goudplevier 15 te IJsselmuiden, e-mailadres: jaapkunst@gmail.com, telefoon: 06 – 426 09 972.