Het jeugdwerk in de Hoeksteen heeft als missie: jongeren helpen Jezus te zoeken, te zien en zichtbaar te maken. We willen als kerk een plaats zijn waar jongeren welkom zijn en

gezien worden. Verder is het goed als jongeren elkaar ontmoeten en vriendschappen opbouwen. We willen vooral ook een plek zijn waar zij ontdekken dat God hen ziet.
Daarom hebben we het 12+jeugdwerk de overkoepelende naam CU (‘See You’) gegeven. Dit betekent: ‘ik zie je’ en ook ‘tot ziens’.

CUbasics

Basiscatechese voor kinderen van groep 8 Basics behandelt hoofdthema’s uit het christelijk geloof op een manier die kinderen aanspreekt. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool zijn

erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling. De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met

het avondmaal, dopen, wat er in de kerk gebeurt en vragen zich af: waar is God eigenlijk?

Basics wordt afgewisseld met club van groep 8. Zo zit er continuïteit in en hebben de kinderen elke week een activiteit.

CU2learn

Eén keer per twee weken is er CU2learn (catechisatie). Hier helpen we jongeren ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun leven.

Wanneer is er CU2learn voor wie?

De groepen worden in 3 verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld

• Brugklas t/m 15 jaar: om de week op maandag, dinsdag, woensdag of donderdagavond van 19:00-20:00 uur (of anders in overleg) Deze vinden allemaal in huiselijke kring plaats
  • 16 t/m 19jaar: om de week op maandag (kerk), dinsdag of woensdagavond (op verschillende tijden en bij iemand thuis)
  • 20 jaar en ouder: om de week op maandag (kerk)

CU@groeigroep

Eén keer per maand op de zondag avond is er CUgroeigroep. Met andere jongeren ga je, tijdens 10 interactieve meetings, op zoek naar antwoorden.

Je eet gezellig samen, aansluitend een spek of activiteit (die aansluit bij het thema). Daarna luister je naar een kort, inspirerend verhaal en praat je daar met z’n allen over door.

Geen vraag is te gek om te stellen.

De groepen worden in 2 verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld

• 1e,2e en 3e klassers veelal op de 2e zondag van de maanden oktober t/m april
  • Vanaf 4e klas op de 1e zondag van de maanden oktober t/m april

CU2chill

Op zondagmiddag ben je als 12-, 13-, of 14-jarige elke maand welkom om voor de jongerendienst naar De Boog te komen!

Vanaf 16.00 uur kun je elkaar ontmoeten, chillen en leuke activiteiten doen die door verschillende mensen georganiseerd worden.

Aan het einde van de middag eten we een hapje met elkaar en aansluitend kun je naar de jongerendienst!

CU4all > met z’n allen

Verschillende keren per jaar zullen er activiteiten zijn voor jongeren. Te denken aan Running Dinner, Sirkelslag Young, Nacht zonder dak, EO jongerendag, Opwekking,  sporttoernooien, bowlingavond of zwemmen.

Daarnaast hebben we een eigen jongerenband die samengesteld is door deelnemers van het jongerenproject. Er zal ook dit jaar (2020-2021) een cursus discipelschap voor jongeren komen.

Meer weten, of vragen over het jeugdwerk voor de 12-plussers? Neem contact op met onze jeugdwerkers Henrich en Marleen Kragt. jeugdwerkers@hoeksteenkerk.nl of 0646110116

Of wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Mail naar jeugdwerkers@hoeksteenkerk.nl