Avond vanuit het Dooptraject; belangrijke onderwerpen: Mijn kind en internet; De app groep; 24/7 op de telefoon

Beste (doop)ouders

Jullie hebben beloofd om je kind voor te gaan in het volgen van de Heer Jezus, maar hoe doe je dat? Hierbij willen we jullie ondersteunen met avonden vanuit het dooptraject.
Samen weten we dat opvoeding een hele uitdaging is.
Immers,

Te handig worden voor de kinderfilters……
“Mama, kijk eens…!” Met grote ogen kijkt hij van het scherm naar jou. Daar schrik je van. Hij ziet dingen die zelfs jij nog schokkend vindt! Gelukkig dat hij nog riep “mama, kijk eens!” Je kleuter bescherm je van jongs af aan. Denk aan de plakkers die je ooit in de stopcontacten plakte. Ook bij internet deden velen van ons dat: kinderfilters. Maar nu worden ze te oud daarvoor….. je voelt dat je de controle langzaam kwijtraakt. Ze moeten zelf die zee op…..

24/7 op hun telefoon
Je wordt er gek van, de hele tijd zitten ze op dat ding. Hoe ga je daar in je gezin mee om? Hoe ziet jou eigen gebruik er trouwens uit?

Rottigheid in hun app-groep
Je kind loopt te foeteren om wat er gebeurt in de app-groep. Ze wil het niet met je delen als je er naar vraagt. ‘Ach laat maar, ze sturen allemaal stomme dingen rond’. Wat kan er allemaal aan de hand zijn? Wat kunnen we er mee?

Velen van ons hebben de behoefte om hierover met elkaar door te praten: van elkaar kun je vaak veel leren! Deze avond rond het internet zal interessant zijn voor ouders van kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Maar zeker ook ouders van bijvoorbeeld oudere kinderen welkom, misschien juist om wat ervaring door te geven. Marleen, onze nieuwe jeugdwerkster, zal samen met Wim Last de avond leiden.

Telkens aanvang 20:00 uur, einde 21:30. Graag opgave als het even kan bij onderstaand e-mailadres.

We zien naar jullie uit.

Opgave is fijn, maar geen vereiste:
dooptraject@hoeksteenkerk.nl