Hoeksteen Bazaar

Woensdag 15 maart 2017, 19.30 uur in de Hoeksteen

Als voorbereiding op Pasen, zijn er in De Hoeksteen 7 vespers. De vespers bieden een moment van bezinning en inkeer door stilte, schriftlezing, lofzang en gebed.

Ieder jaar wordt er een opzet gemaakt door één van de predikanten, met een duidelijk doorgaande lijn in het thema.

De periode van voorbereiding op het Paasfeest noemen we Lijdenstijd of Veertigdagentijd.

Het getal 40 komt uit de Bijbel (Matth. 4, Marcus 1, Luc 4) en wijst naar het verblijf van Jezus in de woestijn. Voordat Hij met zijn werk begon, ging Hij veertig dagen naar de woestijn om zich voor te bereiden.

De vespers worden voorbereid, door verschillende groepen gemeenteleden en vinden plaats in de kerkzaal.

Rozenactie met Pasen

Op Stille Zaterdag zal aan inwoners in een aantal wijken van IJsselmuiden een roos met een Paasboodschap worden aangeboden.

Paasworkshop – Symbolisch bloemschikken

Paasmiddag ouderen met broodmaaltijd

Info Cora Fijn cora@familiefijn.nl

Ochtend van bemoediging en opbouw

Ochtend van Bemoediging en Opbouw
Donderdag 16 maart 2017, 9:30 uur

Eénmaal per maand wordt er op donderdag een Ochtend van Bemoediging en Opbouw gehouden voor vrouwen van de gemeente.

De koffie staat vanaf 9:15 uur klaar. Na een kopje koffie beginnen we om 9.30 uur met het zingen van een aantal liederen.

Daarna nemen we een bijbels persoon of bijbels thema ‘onder de loupe’ en kijken we wat deze persoon/dit thema kan betekenen voor ons dagelijks leven. Elke keer wordt een Psalm uit het boekje “Leven met de Psalmen” van de Gemeente Groei Groepen besproken.
Na de koffiepauze praten we hierover door aan de hand van vragen.

We willen door deze ochtenden elkaar beter leren kennen en elkaar opbouwen en bemoedigen op het terrein van leven en geloof.

Het programma duurt tot 11:30 uur.

We hopen u/je te ontmoeten op deze ochtenden!

Inge van Veluw, tel: 3375795, ingevanveluw@planet.nl
Ilse Schudde, tel: 3557296, ilseschudde@ziggo.nl