Marleen en Henrich Kragt

Marleen en Henrich Kragt

Jongerenwerkers

Wij zijn Marleen (40 jaar) en Henrich (42 jaar), getrouwd en hebben vijf kinderen (waarvan twee pleegkinderen) en wonen sinds kort op Oosterholt Noord in Ijsselmuiden. Sinds 1 augustus 2019 zijn wij de jongerenwerkers van de Hoeksteen.

Naast deze baan hebben we beide ook nog een andere baan. Sinds 1 oktober 2017 is Marleen werkzaam als coördinator bij Stichting Present Nunspeet. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ieder mens heeft kwaliteiten en als deze ook nog worden ingezet om een ander te helpen, dan kan ik alleen maar God dankbaar zijn, dat ik daarbij mag helpen in een coördinerende rol! Henrich werkt al geruime tijd als controller bij een stichting in Ermelo.

Het is onze gezamenlijke passie om jongeren en kinderen meer van de liefde van God te laten zien en ervaren!

Marleen is eigenlijk het gezicht als jongerenwerker en regelt samen met de jeugdraad alle activiteiten in het jeugdwerk. Henrich houdt zich voornamelijk bezig met de inhoud van de catechese en groeigroep 16+ en de begeleiding van deze vrijwilligers.

Petra Koekkoek

Petra Koekkoek

Jeugddiaken

Mijn naam is Petra Koekkoek. Ik ben woonachtig in IJsselmuiden en in het dagelijks leven werk ik als Intern Begeleider en Onderbouwcoördinator op een basisschool in Elburg.

In onze gemeente ben ik jeugddiaken. Dat betekent dat ik bij alle activiteiten betrokken ben die van invloed zijn op de diaconie in combinatie met de jeugd en jongeren in de gemeente.

Geerlinge Hamburger

Geerlinge Hamburger

Jeugdouderling

Hallo, ik ben Geerlinge Hamburger, ik ben sinds januari 2018 jeugdouderling hier in de Hoeksteen, een mooi ambt om zo voor onze (jongste) jeugd bezig te zijn.

Ook in het dagelijkse leven ben ik druk met jeugd. Ik heb nml samen met David 3 lieve kinderen en ik werk als leerkracht in het basisonderwijs.

Als ik vrij ben lees ik graag een boek, knutsel ik regelmatig en houd ik er van om te computeren.

Verder ben ik ook zelf nog leiding van de kindernevendienst.

Colinda Verhoek

Colinda Verhoek

Jeugdouderling

Graag wil ik mij voorstellen als nieuwe jeugdouderling van de gemeente. Ik ben Colinda Verhoek, 45 jaar en getrouwd met Johan. Samen hebben we 2 kinderen, Silvan van 21 jaar en Ilsa van 16 jaar. Wij wonen op het mooiste plekje van de Dorpsweg, nr 6a.

In september 2020 heb ik mijn studie afgerond als onderwijsassistent. Mijn stageplek is mijn prachtige
werkplek geworden. Ik werk 2.5 dagen op Het Prisma in Kampen (Speciaal onderwijs). Ik ben heel dankbaar dat ik wat kan betekenen voor deze kinderen die net even een duwtje in de rug kunnen gebruiken of dat ik ze even extra aandacht kan geven die ze nodig hebben.

Hobby’s heb ik niet, maar ik houd vooral van gezelligheid, samen met familie en vrienden eten en kletsen.

Binnen de Jeugdraad ben ik benoemd tot ouderling met een speciale taak voor de groep van 20 tot 25 jaar. Het is een nieuwe doelgroep binnen de jeugdraad en ik kijk er ook naar uit om hiermee aan de slag te kunnen gaan. Ik hoop dan ook dat deze speciale taak ook een bijzonder speciale tijd mag worden. Dus heb je deze leeftijd schiet mij rustig een keer aan, want ik vind het leuk om met een praatje te maken met je. Hoop jullie gauw te ontmoeten.

Inge de Roon

Inge de Roon

Jeugdouderling

Mijn naam is Inge de Roon en ik ben getrouwd met Renco. Onze dochters heten Marije en Lisanne, ze zijn 20 en 18 en onze zoon Jesse is 12. Ook zijn er 2 schoonzoons die regelmatig aan tafel schuiven. Wij hebben een bedrijf, De Roon Reclame, waar Renco het praktische werk doet en ik de cijfertjes bijhoud.

Naast de administratie ben ik vast begonnen als parttime begeleider bij Philadelphia Zorg, omdat ik straks iets meer tijd krijg nu Jesse naar het voortgezet onderwijs gaat en ik nog maar een jaar jeugdouderling ben.

Mijn functie als jeugdouderling beslaat de oudere groepen van het basisonderwijs. Daaronder vallen o.a. de clubs en de commissie Kerst en Pasen. Ik doe vooral dingen die ik leuk vind! Het bedenken van originele dingen voor de kindermomenten vallen daar ook onder. Ik ben een creatieve denker en ik vind het mooi om kinderen op een simpele wijze te laten zien hoe groot God is, wat Jezus voor je kan betekenen en hoe de Heilige Geest werkt. Maar ook hoe waardevol ze zelf zijn! En het zou fantastisch zijn als ze dit gevoel van waarde later vast mogen houden.

Mijn lijfspreuk deel ik dan ook graag: Ik ben ik, ik ben goed, want God maakt geen rommel!

Aswin Mulder

Aswin Mulder

Jeugdouderling

Graag wil ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Aswin Mulder, ik ben getrouwd met Marieke en heb een zoontje van 2.5, Nathan.
Ik woon aan de Kerspelstraat en werk als tekenaar van agrarische machines.

Het was wel even schrikken toen er aangebeld werd met de mededeling dat ik werd voorgedragen als jeugdouderling.
Was dat nou wel wat voor mij? Met plezier geef ik samen met Marieke al een aantal seizoenen thuis catechese en heb een jaar meegedraaid met McChurch.
Ik vind het leuk om met jongeren om te gaan en ze uit te dagen om hun mening te geven.
Ook vind ik het belangrijk dat de (Hoeksteen) jeugd elkaar kent, samen leuke dingen doet en praat over de Heere God.

Ik hoop met een nuchtere blik een aanvulling te zijn op de jeugdraad en geleid door onze Heer met veel plezier mee te denken over het jeugdwerk.

Bert Brink

Bert Brink

Voorzitter

Er werd gevraagd om me even voor te stellen. Ik ben Bert Brink en getrouwd met Mirjam, samen hebben we 4 kinderen en tot nu toe 2 schoondochters.

Ik zit in de jeugdraad om daar alle belangen van de jeugd door te geven aan kerkenraad en weer terug en op te komen voor al onze jeugdigen. Dat is in de leeftijd van 0-25 jr. Gelukkig zijn er nog 5 jeugdouderlingen die allemaal een leeftijdscategorie onder hun hoede hebben. Verder hebben we 2 gedreven jongerenwerkers, Henrich en Marleen.

Ik mag dan de voorzitter zijn van deze geweldige club mensen, die allemaal net als mij, gedreven zijn om met de jeugd aan de slag te gaan.

Maar dat doen we niet zonder onze kracht en hulp van onze Heer. Moet dan altijd denken aan het volgende,

Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn(onze) hulp vandaan, Ik hef mijn ogen op naar U Heer, die mij/ons bij zal staan. (Ps. 121, opwekking 640)

Hartelijke groet, Bert

Julian Aarten

Julian Aarten

Ouderling-Kerkrentmeester

Ik ben Julian Aarten, 37 jaar en getrouwd met Annemiek. Samen hebben we 2 zoons, Lucas en Matthias. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Kampen waar ik een heel uitgebreid takenpakket heb.

Sinds januari 2020 ben ik Ouderling-Kerkrentmeester en houd ik me met name bezig met de organisatie van de wervingsacties zoals de Actie Kerkbalans, Bouwsteen (vorig jaar Actie Corona) en de solidariteitskas. Daarnaast zit ik sinds oktober van 2020 bij de vergaderingen van de Jeugdraad om de verbinding in stand te houden tussen de jeugdraad en het college van Kerkrentmeesters. Als de jeugdraad vragen heeft (en dat kan uiteenlopen van verzekeringen tot het openen van een bankrekening) kunnen zij die vraag aan mij stellen en dan zorg ik voor een antwoord op die vraag.

Andersom kan ik ook de jeugdraad vragen om verduidelijking als het gaat om bijvoorbeeld uitgaven of besluiten die zij nemen die bepaalde (financiële) gevolgen kunnen hebben.

Het college van kerkrentmeester houdt zich bezig met de zakelijke kant van de kerk. Zo dragen wij zorg voor het onderhoud van onze gebouwen, de administratie en we zijn de werkgever voor de beheerder(s) en de jeugdwerkers . Daarnaast betalen we de PKN voor de onze dominees (zijn niet bij de Hoeksteen in dienst, maar worden betaald door de PKN). Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van wat we doen. Om ons werk beter te duiden zou je de kerk eigenlijk een beetje moeten zien als een bedrijf en het college van kerkrentmeesters voert (in opdracht van de kerkenraad) het werk uit wat nodig is om dat bedrijf draaiend en gezond te houden.