In de zomer van 2021 hopen we (opnieuw) met een hele groep jongeren te gaan bouwen in het oosten van Europa.
Dit keer gaan we naar de Oekraïne. Een land waar veel armoede is. Een kerk in Gorohiv heeft een oude fabriek opgekocht. Deze zijn ze aan het verbouwen tot een dagcentrum en kerk.

In dit dagcentrum komen het hele schooljaar kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven. Deze kinderen krijgen een kinderprogramma aangeboden en eventueel bijles. Ook krijgen ze daar een warme maaltijd. In de zomer worden er 4 weken lang zomerkampen georganiseerd. Er komen dan ongeveer 100 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar.
Naast het kinderprogramma zullen we ook bouwen aan een dagcentrum. Er zijn dus veel bouwwerkzaamheden en we gaan een groot kinderkamp leiden. Genoeg om ons voor in te kunnen zetten omdat het een startend project is! Ook het onderkomen is dit jaar nieuw. We zijn er in geslaagd een hostel te vinden waar we met zijn allen mogen slapen.
Van vrijdagavond 9 tot zondag 18 juli 2021 (eerste week van de basisschoolvakantie) willen we een week afreizen om in de Oekraïne mensen te helpen. Dit doen we door te bouwen en kinderprogramma’s te organiseren, voedsel- en kledingpakketten samen te stellen en uit te delen, enzovoorts.

Acties
Om al onze projecten in Oekraïne uit te kunnen voeren, hebben wij begroot dat wij rond de € 10.000,- nodig hebben.
Samen organiseren wij drie grote acties: het pannenkoekenrestaurant, de volleybalavond en de gavenactie.
Naast deze acties is het de bedoeling dat elke deelnemer minimaall € 100,- ophaalt door zelf in actie te komen.

Voorbereiding
Gedurende het jaar hebben we een aantal momenten waarop we elkaar wat beter leren kennen. Op dit soort momenten geven we als stuurgroep ook extra informatie geven over wat we precies gaan doen, waar we verblijven, hoe het zit met inentingen, enzovoorts.
Dus… nog even kort:
à Wie? Jongeren die komende zomer tussen de 16 (4e klas) en 21 jaar zijn
à Wat? Een week lang iets betekenen voor een ander en een fantastische week hebben met
elkaar.
à Waar? Oekraïne
à Wanneer? Van 9 tot 18 juli 2020
à Kosten? € 275,- per persoon voor de reis, de overnachtingen en het eten en € 100,- (sponsorbedrag)
Mocht dat bedrag problemen opleveren, neem dan even contact met ons op!
à Van tevoren? Gedurende het hele jaar wordt je inzet ook verwacht bij bijvoorbeeld de acties.

Lijkt het je leuk om komende zomer mee te gaan; Kom dan op zondagavond 11 oktober uit de dienst naar de informatieavond in de boog!

Mocht u ons financieel willen steunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL60RABO0139490892 t.n.v. Hervormde gemeente De Hoeksteen te IJsselmuiden o.v.v. Jongerenproject.

Om een beetje sfeer te proeven een filmpje van het jongerenproject 2019

Wilt u meer informatie? Mail naar: hoeksteenjongerenproject@gmail.com
Of wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Mail naar jeugdwerkers@hoeksteenkerk.nl